NOS Nieuws

ING begint met geld overmaken via QR-code

Met een groep de kroeg in of uit eten is leuk tot de laatste minuut. Dan begint namelijk het getouwtrek om de rekening. ING denkt dat getouwtrek iets makkelijker te maken door het invullen van rekeningnummers te automatiseren.

In de ING app zit vanaf vandaag een mogelijkheid om een betaalverzoek te maken, dat makkelijk kan worden gedeeld. Bij het maken van zo'n betaalverzoek maakt de app een qr-code.

In die code zit informatie verstopt zoals het bedrag, de naam en het rekeningnummer. Als de qr-code door een andere telefoon wordt gescand, worden de gegevens overgenomen.

Alternatief voor cash

Volgens de bank is het systeem bedoeld voor particulieren, maar kan het ook worden gebruikt door kleine ondernemers zoals glazenwassers of kappers. Die kunnen op deze manier klanten makkelijker online in plaats van cash laten betalen.

Het uitwisselen van betaalgegevens via een qr-code kan tot nu toe alleen tussen ING klanten. Omdat de qr-code gebaseerd is op de SEPA-standaard, kunnen in theorie ook andere banken de functie in hun mobiele apps inbouwen.

Zo werkt het betaalverzoek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl