In Zurich werd Infantino eerder dit jaar gekozen tot nieuwe voorzitter van de FIFA
NOS Voetbal

Infantino blij met onderzoek van Zwitserse politie

FIFA-voorzitter Gianni Infantino vindt het alleen maar goed dat de Zwitserse politie een onderzoek is begonnen naar de dubieuze handel in televisierechten.

De Zwitserse politie deed woensdag een inval bij het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon. Het onrechtmatig verkopen van de televisierechten van de Champions League in Zuid-Amerika zou de reden zijn voor de inval. Dit zou zijn gebeurd in de tijd dat Infantino secretaris-generaal bij de UEFA was.

Panama Papers

"Ik verwelkom elk onderzoek in deze kwestie", aldus Infantino. Uit de verschenen Panama Papers zou blijken dat Infantino als secretaris-generaal van de UEFA contracten tekende met de Argentijnse sportrechtenhandelaren Hugo en Mariano Jinkis. Televisierechten werden daarna met forse winst doorverkocht en de UEFA liep mogelijk tonnen mis. Infantino is zich echter van geen kwaad bewust en maakt zich geen zorgen.

"Mijn vastberadenheid om de reputatie van het voetbal te herstellen was al groot, maar is nu nog groter. De UEFA heeft alle elementen uit dit dossier beschikbaar gesteld. Op basis van deze documenten is duidelijk dat alle contractzaken goed zijn afgehandeld door de UEFA. Als het nodig is dat ik zelf nog een bijdrage lever om dit op te helderen, zal ik dat graag doen. Het is in mijn belang en in het belang van het voetbal dat alles aan het licht komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl