NOS Voetbal

Internationale ochtendkranten over Cruijff: Hij was het spel

Ook de buitenlandse ochtendkranten schenken veel aandacht aan het overlijden van Johan Cruijff. "Hij was het spel", staat er op de voorpagina van L'Equipe met een foto van Cruijff als Oranjeaanvoerder tijdens het WK in 1974.

"De hemel heeft een nieuwe spelmaker. Hij gaf het spel schoonheid", klinkt het bij The Sun. "Een genie als geen ander", schrijft the Daily Telegraph.

De Spaanse sportkrant Marca opent met een kleurrijke animatie van Cruijff op de voorpagina: "Een genie dat het voetbal opnieuw uitvond."

Het Catalaans georiënteerde Mundo Deportivo toont op de voorpagina vijf foto's die het voetballeven van Cruijff uitbeelden.

The Guardian in de fout

The Guardian heeft de reputatie een van de beste kranten ter wereld te zijn, maar in de productie na het overlijden van Johan Cruijff heeft het blad een flinke blunder gemaakt.

Op de voorpagina van het sportkatern, waarin de krant Cruijffs betekenis lovend vergelijkt met The Beatles en The Stones, prijkt vrijdag de beeltenis van Rob Rensenbrink. Op zijn broek staat ook niet Cruijffs vaste nummer 14, maar nummer 15.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl