NOS Nieuws

Man droeg hoofd Amzieb in vuilniszak

De man die het hoofd van de vorige week omgebrachte Nabil Amzieb (23) in Amsterdam achterliet, liep rustig met een vuilniszak in zijn handen naar de shisha-lounge en zette daar het hoofd neer. Daarna rende hij weg in de richting van het Stadionplein.

Dat bleek vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht. De beelden komen van particuliere bewakingscamera's op de Amstelveenseweg. De verdachte had het uitzenden van de beelden kunnen voorkomen door zich te melden bij de politie.

De man droeg een gewatteerde jas en een muts of een capuchon op. Hij heeft een donkere VW Polo gebruikt om het hoofd in te vervoeren. Die auto werd later brandend gevonden onder een carport.

Brandende auto

Uit het politie-onderzoek is gebleken dat het hoofd van het slachtoffer vorige week woensdag voor vijf uur 's ochtends al is neergezet. Het lichaam van Amzieb werd de avond daarvoor gevonden in een brandende auto.

De politie is ook nog op zoek naar een man die gezien is bij de brandende auto onder de carport aan de Kelbergenweg in Amsterdam. Dat is een man van 1.80-1.85 m met een lichte huid, gekleed in een donkere, mogelijk gewatteerde driekwartjas en met een muts op.

Amzieb wordt in verband gebracht met de strijd tussen Marokkaanse drugsbendes die sinds 2012 woedt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl