NOS Schaatsen

Schaatsbond: Koelizjnikov met leugendetector gecontroleerd

Russische schaatsbond controleerde atleten met leugendetector

De Russische schaatsbond heeft tijdens een persbijeenkomst in Moskou bevestigd dat schaatser Pavel Koelizjnikov, shorttracker Semen Jelistratov en kunstschaatsster Jekaterina Bobrova betrapt zijn op het gebruik van meldonium.

Bondsvoorzitter Aleksei Kravtsov maakte ook bekend dat er sprake is van een vierde meldoniumgeval binnen zijn bond. Dat blijkt shorttrackster Jekaterina Konstantinova te zijn. Kravtsov nam het bovendien op voor de zondaars.

Leugendetector

"Zij zijn er door anderen ingeluisd", wees hij de optie dat de sporters de boel willens en wetens bedrogen hebben resoluut van de hand. "Zij zijn het slachtoffer van andere leden in hun ploeg. Daar hebben we aanwijzingen voor, maar die kan ik nog niet noemen."

De bondsvoorzitter baseert zijn geloof in de onschuld van zijn atleten ook op de uitslagen van een test met een leugendetector. "Wij hebben Jelistratov en Koelizjnikov al aan zo'n test onderworpen en daaruit bleek dat zij schoon sporten", aldus Kravtsov.

De komende tijd gaat de Russische bond ook nog betrokken artsen aan een leugentest onderwerpen.

Tijdens WK afstanden

Koelizjnikov werd positief bevonden op meldonium tijdens de WK afstanden. Dat toernooi werd medio februari in Rusland gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl