NOS NieuwsAangepast

Wintersportverkeer heeft veel last van sneeuwval

Sneeuwval voor wintersportverkeer

Wintersporters op weg naar de Alpen hebben vanmorgen last gehad van hevige sneeuwval. Ook mensen die terugkeerden naar Nederland liepen vertraging op. Inmiddels is de situatie op veel wegen verbeterd, voor vanavond wordt op veel plaatsen opnieuw sneeuw verwacht.

Vooral in Frankrijk viel veel sneeuw. De Franse verkeersdienst gaf waarschuwingscode oranje af. Sommige wegen waren vanmorgen gesloten omdat er te veel sneeuw lag, inmiddels zijn de meeste weer open.

Op hellingen in de A40 en de A48 is het volgens de VID glad en zorgt dat voor problemen.

Wintersporters die vanmiddag gaan rijden kunnen vooral in Oostenrijk en Zuid-Duitsland problemen verwachten. De Duitse verkeersdienst heeft voor de Alpenrand code oranje afgegeven, daar wordt 20 centimeter sneeuw verwacht.

Volgens de VID zijn de problemen op dit moment het grootst in het westen van Italië en het zuiden van Zwitserland, daar rijden weinig Nederlanders. In het Zwitserse kanton Ticino is sinds 1975 niet zoveel sneeuw gevallen in maart, berichten lokale media.

In Oostenrijk valt ook veel sneeuw. Dat betekent overlast voor verkeer richting populaire wintersportoorden in Tirol en Vorarlberg, op bijvoorbeeld de Fernpas. Voor vrachtwagens geldt op veel Alpenwegen vandaag een rijverbod.

Grenscontroles

Niet alleen sneeuwval, ook de verscherpte grenscontroles kunnen het verkeer flink ophouden. Met name wintersporters die terugkeren, staan uren vast in lange files voor de Oostenrijks-Duitse grens. Op de doorgaande wegen staan files van zeker 15 kilometer voor de grensovergangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl