Johan Cruijff en Max Verstappen in de pitsstraat op het circuit van Barcelona
NOS Sport

Cruijff feliciteert Verstappen met Laureus-nominatie

De ster van Max Verstappen blijft rijzende. De Formule 1-coureur is genomineerd in de categorie 'doorbraak van het jaar' bij de prestigieuze Laureus World Sports Awards. Johan Cruijff mocht als een van de eersten het nieuws in ontvangst nemen.

Cruijff bracht op het circuit van Barcelona een bezoek aan Verstappen, die daar deze week zijn Toro Rosso uitvoerig aan het testen is.

Verstappen krijgt op 18 april, wanneer de Laureus Awards in Berlijn worden uitgereikt, concurrentie van het Chileense voetbalelftal, zwemmer Adam Peaty, golfers Jason Day en Jordan Spieth en bokser Tyson Fury.

Geen Schippers

Dafne Schippers stond in december nog op de shortlist van tien sporters voor de titel 'sportvrouw van het jaar'. De wereldkampioene op de 200 meter is echter afgevallen bij de laatste schifting.

Atleten Shelly-Ann Fraser-Pryce en Genzebe Dibaba, zwemster Katie Ledecky, voetbalster Carli Lloyd, skiester Anna Fenninger en tennisster Serena Williams zijn wel genomineerd.

Djokovic, Messi, Hamilton, Curry of Spieth

Bij de mannen zijn tennisser Novak Djokovic, voetballer Lionel Messi, atleet Usain Bolt, autocoureur Lewis Hamilton, basketballer Stephen Curry en wederom Spieth in de race.

Naast de bovengenoemde titels is er nog een aantal prijzen te vergeven:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl