NOS Schaatsen

Schulting pakt brons: deze is voor Sjinkie

Schulting 'ietsiepietsie teleurgesteld' met brons

Suzanne Schulting heeft voor het eerste Nederlandse succes gezorgd bij de wereldbekerfinale shorttrack in Dordrecht. De pas 18-jarige schaatsster reed in de finale van de 1.500 meter naar de derde plaats.

Schulting moest het in de eindstrijd opnemen tegen twee Canadese shorttracksters, twee Chinese vrouwen en een Japanse. De juniorenwereldkampioene op de 1.500 meter nam direct het initiatief, maar miste nog de kracht om voorop te blijven. Tegen de versnelling van de Canadese Marianne St-Gelais was ze in de slotfase kansloos.

Het zilver was voor de Chinese Guo Yihan. De Koreaanse Choi Min-jeong had de eindzege in het wereldbekerklassement op de 1.500 meter al voor Dordrecht veiliggesteld.

Shorttrackster Schulting schaatst naar brons

"Ik ben er echt superblij mee", jubelt Schulting. Ik werd zo vaak vierde of vijfde in de finale. In eigen huis een medaille pakken is dan heel mooi. Na de val van Sjinkie (Knegt, red.) hing er toch een heel negatieve sfeer in onze ploeg. We kunnen alleen maar proberen zo hard mogelijk te rijden. Deze medaille is ook wel een beetje voor Sjinkie."

Finale 1.000 m met Rianne de Vries

Op de 1.000 meter haalde Rianne de Vries verrassend de finale. De pupil van bondscoach Jeroen Otter profiteerde van een chaotische situatie in haar halve eindstrijd.

De Canadese Harrison-Gauthier tikte de Franse Pierron aan, waardoor De Vries plotseling op de tweede plaats belandde. Ze slaagde er vervolgens in de Russin Evgenija Zacharova achter zich te houden en de A-finale te bereiken.

In de finale speelde De Vries geen rol van betekenis. Ze finishte als vijfde. De winst was voor de Britse Elise Christie, die er weer in slaagde de Zuid-Koreaanse vedette Choi Min-jeong af te troeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl