Neymar is door de Braziliaanse fiscus veroordeeld wegens belastingontduiking
NOS Voetbal

Neymar moet schuld aan fiscus voldoen

De Braziliaanse voetbalvedette Neymar moet in zijn vaderland nog 100.000 euro achterstallige belasting betalen. Een rechtbank in São Paulo sommeerde de aanvaller van FC Barcelona en zijn vader het bedrag zo snel mogelijk over te maken aan de Braziliaanse fiscus.

Het gaat om inkomstenbelasting die Neymar nog verschuldigd is over de jaren 2007 en 2008. Neymar speelde toen nog in de jeugd bij Santos.

De voetballer en zijn vader verzuimden de inkomsten aan te geven, omdat het geld niet persoonlijk voor hem bestemd zou zijn, maar voor zijn sportbedrijf NR. Die argumentatie veegde de rechter van tafel.

Nog niet alles

Het is niet de enige belastingkwestie die speelt bij Neymar. Hij wordt in een andere zaak ervan beschuldigd omgerekend liefst 14 miljoen euro belasting te hebben ontdoken in de jaren 2011 tot 2013. De rechter heeft zelf al meer dan 40 miljoen euro van zijn vermogen bevroren in deze zaak.

En dan is er ook nog altijd het onderzoek van de Spaanse justitie naar zijn overgang van Santos naar FC Barcelona. De club bleek bij die transfer zo'n 13 miljoen euro meer betaald te hebben dan aangegeven bij de fiscus. Naar aanleiding van die kwestie stapte voorzitter Sandro Rosell op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl