Een jongen in Philadelphia gaat met zijn snowboard een trap af
NOS Nieuws

Snowboarden op Times Square, 'Oh my God'

Bussen rijden niet, auto´s mogen de weg niet op en iedereen die slecht ter been is, zit opgesloten in huis. Maar de meeste Amerikanen laten zich niet kisten door een van de zwaarste sneeuwstormen ooit. Wanneer heb je nou de kans om te skiën, sleeën of snowboarden door de straten van New York.

In de hele city that never sleeps is bijna zeventig centimeter sneeuw gevallen, in andere steden ligt meer dan een meter. Het blijft ook vandaag nog sneeuwen, is de verwachting. Als Amerikanen straks wakker worden kunnen ze opnieuw de ski's onderbinden en sneeuwpoppen maken.

  • EPA
    Kinderen spelen in de sneeuw in Washington
  • AFP
    Meisjes springen van een sneeuwbult af in Washington
  • AFP
    Weer of geen weer: deze man loopt hard tijdens de sneeuwstorm in Washington
  • AFP
    Een vader speelt met zijn kinderen in de sneeuw in New York
  • Getty Images
    Een vrouw maakt een sneeuwpop op Times Square in New York

Een beetje op ski's door de sneeuw schuifelen is leuk, maar New Yorker Casey Neistat heeft de kunst van het sneeuwstorm-snowboarden geperfectioneerd. Op de klanken van New York, New York van Frank Sinatra scheurt hij achter een auto aan over de sneeuw.

Hij laat zich het "Oh my God" van de Amerikaanse vrouwen vrolijk aanleunen, neemt er een een stukje op sleeptouw en glijdt over een sneeuwwit Times Square. Met Amerikaanse vlag, uiteraard.

Een Amerikaanse zwemster maakt het helemaal bont, en duikt sierlijk vanaf een reling in een enorme laag sneeuw. In badpak, welteverstaan. Haar benen verdwijnen helemaal, gillend van de kou komt ze weer boven en rent snel naar binnen. "No days off", schrijft ze bij het filmpje.

Door het extreme winterweer in het oosten van de Verenigde Staten zitten 180.000 mensen zonder stroom. In tien staten is de noodtoestand uitgeroepen en het vliegverkeer is flink ontregeld. Twee mensen stierven door onderkoeling en drie ouderen overleden toen ze hun stoepje aan het schoonmaken waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl