NOS Voetbal

De Jong en Van der Vaart geen opties voor Ajax

De Boer: De Jong en Van der Vaart geen opties

De zoektocht naar een spits is bij Ajax nog in volle gang. Maar Siem de Jong gaat die plek in ieder geval niet invullen, zo zei Ajax-trainer Frank de Boer tijdens de persconferentie voor het duel met ADO Den Haag van zondag.

Oud-Ajacied De Jong komt bij Newcastle United niet veel aan spelen toe en huren zou een optie kunnen zijn. "We hebben aan Siem de Jong gedacht", zei de Boer. "Maar Siem wil het liefst op het middenveld spelen en daar hebben we al genoeg spelers rondlopen. Hij heeft bij ons natuurlijk ook als spits gespeeld, maar ik betwijfel of hij dat nu een halfjaar zou willen doen."

Ook de naam van Rafael van der Vaart, die bij Real Betis vooralsnog een bijrol speelt, is genoemd. "Hij heeft al een hele tijd niet gespeeld", stelt De Boer. "Dan moet hij hier eerst weer vijf of zes wedstrijden fit worden. Een mooie naam is leuk, maar we hebben spelers nodig die er direct klaar voor staan. En niet spelers die het hier als warming-up gebruiken voor volgend seizoen."

De speurtocht van Ajax duurt dus nog voort. "Natuurlijk zijn we nog aan het kijken en ik heb dagelijks contact met Marc Overmars. Maar het moet wel een echte verrijking zijn van de selectie", aldus De Boer.

'Voor ADO is het de wedstrijd van het jaar'

Vervanger voor Klaassen

Zonder nieuwe spits hervat de koploper de competitie zondag tegen ADO Den Haag. "We weten allemaal wat ons te wachten staat. Voor ADO is het de wedstrijd van het jaar. Je hoeft alleen maar de interviews te lezen. Onze spelers staan er in ieder geval goed voor en hebben er hartstikke veel zin in."

Aanvoerder Davy Klaassen ontbreekt zondag vanwege knieklachten. Wie hem gaat vervangen, is nog niet duidelijk. Daar wil De Boer nog even over nadenken. De keuze gaat vermoedelijk tussen Donny van de Beek en Daley Sinkgraven, die vorige week na lang blessureleed zijn rentree maakte in het oefenduel met HSV (3-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl