NOS Nieuws

Cameron bezoekt overstroomde stad York

Luchtbeelden overstromingen Engeland

De Britse premier Cameron heeft vanochtend York bezocht om de schade te bekijken die de overstromingen in de stad hebben aangericht. York is een van de zwaarst getroffen plaatsen.

Hij ging onder meer langs bij een commandocentrum van de politie waar hij sprak met reddingswerkers en militairen. Ook bezocht hij een depot waar vrijwilligers zandzakken vullen.

Cameron beloofde tijdens zijn bezoek aan York nog eens naar het overheidsbudget te kijken voor de preventie van overstromingen.

"Natuurlijk zullen we na deze gebeurtenissen kijken naar wat we gaan bouwen en wat we gaan uitgeven en of dat genoeg is. We hebben 2,3 miljard pond begroot voor het verbeteren van de waterkeringen maar we gaan goed kijken naar wat er nu is gebeurd en of er meer moet worden gedaan", zei hij.

Cameron ontkende de veel gehoorde aantijging dat er meer geld zou zijn vrijgemaakt als de overstromingen in Zuid-Engeland waren geweest in plaats van in Noord-Engeland.

Verder zei hij dat hij meeleeft met de slachtoffers van de overstromingen. "Ons hart gaat uit naar de slachtoffers van de overstromingen. Het is verschrikkelijk als je huis overstroomt en nog erger als dat gebeurt met Kerstmis of Oud en Nieuw. In deze periode horen mensen thuis te zijn om met hun familie de feestdagen door te brengen."

  • AFP
    Cameron begroet reddingswerkers in York
  • EPA
    David Cameron bij een depot waar zandzakken worden gevuld
  • AFP
    Honderden vrijwilligers vullen de zakken
  • AFP
    De premier in gesprek met inwoners van de stad

Evacuatie

Gisteren beloofde hij meer troepen naar de overstromingsgebieden te zullen sturen om te helpen met de evacuatie van bewoners. Veel mensen kunnen door het water hun huis niet uit.

Het water heeft nu het hoogste punt bereikt, maar de komende dagen wordt opnieuw flinke regenval verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl