De politie doet onderzoek bij de school in Aubervilliers
NOS Nieuws

Man valt leraar in Parijs aan, 'uit naam van IS'

In Aubervilliers, een voorstad van Parijs, is een leerkracht van een kleuterschool neergestoken door een man die riep dat hij van IS is. De leraar raakte lichtgewond.

De leerkracht was vanochtend bezig met het voorbereiden van zijn lessen, toen een man met een bivakmuts op en handschoenen aan de klas binnenkwam. Hij stak het slachtoffer met een stanleymes in de halsstreek en in de zij. "Dit is IS, dit is een waarschuwing", zou de dader hebben geroepen. Er waren op dat moment nog geen kinderen in de klas.

De dader ging er vervolgens vandoor en is nog voortvluchtig. Minister van Onderwijs Najat Vallaud-Belkacem heeft de school bezocht en heeft aangekondigd dat de beveiliging bij scholen wordt opgevoerd.

Het kwaad

De anti-terrorisme-afdeling van het Franse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart. De verdenking is poging tot moord met een terroristisch motief.

In een Frans online magazine van islamitische radicalen is opgeroepen tot het doden van leraren, meldde de krant Le Monde gisteren. Franse docenten worden daarin "het kwaad" genoemd dat moet worden uitgeroeid. Op de scholen zouden de leerlingen "onwetend" worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl