Ruud Gullit en Harry Been
NOS Voetbal

Vermeulen: onafhankelijk onderzoek WK-bid is goed

Alleen een onafhankelijk onderzoek kan de twijfel wegnemen of Nederland en België mensen hebben betaald om stemmen binnen te halen voor het WK voetbal in 2018. Dat is de stellige overtuiging van Arno Vermeulen, chef voetbal bij de NOS, naar aanleiding van de berichtgeving dat ook Nederland en België hebben gesjoemeld bij de strijd om het WK voetbal in 2018.

Belgische actie

"Zonder de Belgen direct te willen beschuldigen; het lijkt mij een Belgische actie. De betaling van 10.000 euro aan Amadou Diallo, de rechterhand van FIFA-bestuurder Mohamed Bin Hammam, is gedaan door de Belg Alain Courtois. Dat was de initiatiefnemer van het bid door Nederland en België. Later is het bedrag overgenomen door de stichting achter het bid en ook keurig in de boeken gezet", stelt Vermeulen.

Het feit dat het bedrag terug te vinden is in de boeken, doet bij Vermeulen het vermoeden rijzen dat de Nederlanders en de Belgen niet het idee hadden met iets bezig te zijn dat niet mocht. "Bij omkoping gaat het doorgaans om miljoenen, zeker als je FIFA-toestanden van de laatste maanden bekijkt", zegt Vermeulen.

Opvallend bedrag

"Het bedrag - 10.000 euro - valt dan ook op. Als je iets doet wat niet mag, doe je dat in de nacht. Dat zet je niet in de boeken", aldus Vermeulen, die constateert dat de Belgen de zaak helderder voor de geest hebben dan de Nederlandse voetbalbond. "De Belgen zeggen direct dat het onkostenvergoeding betreft en de Nederlandse bestuurders kunnen het zich niet meer herinneren."

'10.000 euro steekt schril af bij miljoenenfraude FIFA'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl