De vader van Dascha bij een portret van zijn dochter
NOS Nieuws

Politie heeft mogelijke eerste beelden van Dascha

De politie heeft beelden binnengekregen waarop mogelijk Dascha Graafsma te zien is, het meisje dat twee weken geleden in Hilversum werd aangereden door een trein. De beelden komen van een daklozenopvang in Hilversum, De Cocon aan de Neuweg.

Op de beelden is te zien dat iemand in een wit t-shirt, zwarte broek en witte schoenen in stevig tempo voorbij wandelt op de Neuweg. De beelden zijn van een bewakingscamera van de daklozenopvang en zijn gemaakt om 2.16 uur, zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens. Dat is ongeveer een kwartier nadat het meisje was vertrokken uit disco Let's Get Down onder schouwburg Gooiland.

De persoon voldoet aan het signalement van Dascha dat is verspreid, maar of ze het ook echt is, staat niet vast, zegt Jens. De politie laat de beelden vanavond zien in RTL Boulevard, in de hoop dat mensen die meer weten, zich melden. "Het kan ook zijn dat iemand zichzelf herkent", zegt Jens.

Veel beeldmateriaal

Ook de familie heeft de beelden van de daklozenopvang bekeken, maar kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat het om Dascha gaat.

Als het inderdaad het meisje uit Hollandsche Rading is, dan is het belangrijk vast te stellen dat ze alleen is. Daar lijkt het op basis van deze beelden wel op.

"Er is nog veel meer beeldmateriaal ingeleverd bij de politie, maar dat is nog niet geschikt om te laten zien", zegt Jens. De politie zoekt ook nog naar Dascha's telefoon, een iPhone 5.

Op de route

De Neuweg ligt op de route die een speurhond afgelopen weekeinde aangaf en waarvan wordt aangenomen dat het meisje die in de laatste uren van haar leven heeft afgelegd.

Morgen is in besloten kring de uitvaart.

Het is onduidelijk wat er in de tussentijd gebeurd is

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl