Extra politiepatrouilles in Genève, zoals hier bij de Verenigde Naties
NOS Nieuws

Terreuronderzoek in Genève, dreigingsniveau verhoogd

In de Zwitserse stad Genève hebben de autoriteiten het dreigingsniveau verhoogd. Ze zijn al de hele dag op zoek naar enkele verdachten, die zich in de stad zelf of in de omgeving zouden ophouden. De politie heeft meer agenten ingezet in verband met terreurdreiging, melden de veiligheidsdiensten, onder meer om 'gevoelige plaatsen' in de stad te beveiligen.

In eerste instantie werd gemeld dat de verdachten werden gezocht in verband met de aanslagen van 13 november in Parijs, maar volgens Zwitserse en Franse politiebronnen is er geen directe link met die aanslagen. Het gaat om verdachten die mogelijk banden hebben met terreur, zegt een Zwitserse politiewoordvoerster.

Sympathisanten

Volgens een bewaker bij de Verenigde Naties maken de Zwitserse veiligheidsdiensten jacht op vier mannen, meldt persbureau Reuters. Bewakers staan met automatische wapens op plekken waar auto's het complex binnenkomen. Dat is zeer ongebruikelijk. Ook zou de ambtswoning van de Franse ambassadeur extra worden beveiligd.

De Zwitserse krant Tribune de Genève zegt dat het om vier sympathisanten van Islamitische Staat gaat. De krant meldt dat er ook nog twee anderen worden gezocht, twee mannen in een bedrijfswagen met Belgisch nummerbord.

Signalement

De lokale politie werkt nauw samen met nationale en internationale autoriteiten om de verdachten op te sporen en te arresteren, melden Zwitserse media. Gisteren heeft die het signalement van de verdachten gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl