Het ROC Leiden
NOS Nieuws

Inspectie heeft geen vertrouwen in herstelplan ROC Leiden

De Onderwijsinspectie denkt dat het ROC Leiden niet meer te redden is. De inspectie heeft weinig vertrouwen in het herstelplan dat de mbo-school heeft opgesteld. Minister Bussemaker geeft het ROC voorlopig het voordeel van de twijfel.

Volgens de Onderwijsinspectie stelt de school niet de juiste prioriteiten en zijn plannen onvoldoende uitgewerkt. Zo maakt het ROC volgens de inspectie niet duidelijk hoe de kwaliteit van examens op peil kan worden gebracht.

Het ROC Leiden raakte in problemen door dure nieuwbouw. De gebouwen werden vijf keer duurder dan was voorzien en de school had slechts een derde van de gebouwde oppervlakte nodig. Een onderzoekscommissie concludeerde vorige week dat het toenmalige bestuur een 'ontspoorde ambitie' had.

Kritiek op inspectie

De commissie leverde ook kritiek op de Onderwijsinspectie; die zou de afgelopen jaren gebrekkig hebben opgetreden bij het ROC Leiden. De huidige bestuursvoorzitter van de school zegt in de Volkskrant dat hij zich daarom afvraagt of de inspectie wel in staat is om een goed oordeel over het ROC Leiden te vellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl