NOS Schaatsen

Leenstra: weet niet of ik nog wil allrounden

Leenstra: ik weet niet of ik wel wil allrounden

Marrit Leenstra twijfelt over het voortzetten van haar loopbaan als allroundster. De 26-jarige Leenstra sprak haar twijfels uit, nadat ze tijdens de wereldbekerwedstrijd in Inzell derde was geworden op de 1.500 meter, achter de dominante Brittany Bowe en Heather Richardson.

"Ik heb steeds gedacht dat ik wilde allrounden, maar ik weet niet meer zo goed of ik dat nog wel wil", aldus Leenstra na het veroveren van haar eerste podiumplaats van het seizoen. "Als ik nu weer richting allround ga denken en daar weer voor ga trainen, dan denk ik het gat niet dicht te kunnen maken."

Niveauverschil

Met 'het gat' doelt Leenstra op het niveauverschil met Bowe en Richardson, die dit seizoen de middellange afstanden domineren. Volgens de Nederlandse ligt er "een heel grote uitdaging" om zich te mengen in het gevecht met de Amerikaanse rijdsters.

"Als zij het kunnen, dan moet ik het ook kunnen. Maar het komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar moet je wel iets voor doen", aldus Leenstra, die al eens derde werd op de EK allround. "En ik ga me liever concentreren op de 1.000 en 1.500 meter en me op die afstanden verbeteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl