Stijn Schaars was een van de onderwerpen van gesprek tijdens de persconferenties
NOS Voetbal

Tirade Schaars kan positieve werking hebben op PSV

De botsing tussen Stijn Schaars en Luciano Narsingh zou wel eens een positief effect kunnen hebben op de prestatie van PSV. Alle spelers zijn wakkergeschud in de aanloop naar het duel met Manchester United en trainer Phillip Cocu is dan ook blij dat het incident is voorgevallen.

"Ik ben wel blij dat er af en toe wat loskomt. Zulke dingen gebeuren en zulke dingen roep je in een reactie. Het besef is er dat er iets op het spel staat. Maar we maken het wel te groot", benadrukt Cocu.

Schaars was maandag op de training van PSV niet tevreden over de inzet van een aantal spelers en gaf Narsingh de wind van voren. "Ik zeg alleen wat er moet gebeuren! Het is niet alleen voor jou, het is algemeen. Wat? Laat maar? Het is een teamgedachte, hoor!"

Aanvoerder Luuk de Jong vindt dat het niet groter moet worden gemaakt dan het is. "Die momenten op de training gebeuren af en toe. Nu stond er een camera op en wordt het uitvergroot."

Louis van Gaal, de trainer van Manchester United, is het niet eens met De Jong en denkt juist dat Schaars de boel op scherp heeft gezet. "Schaars heeft met zijn actie iets fantastisch gedaan. Ik begrijp precies wat hij bedoelt. Schaars is een oud-speler van me", aldus Van Gaal, die bij AZ met Schaars samenwerkte.

Met welke voorhoede Van Gaal tegen PSV gaat aantreden is onduidelijk. Memphis Depay speelde zaterdag tegen Watford bij afwezigheid van Wayne Rooney en Anthony Martial in de spits. Van Gaal: "Memphis krijgt op die positie een vrijere rol. Net als met Arjen Robben op het WK 2014. Zulke spelers zijn echt dolgelukkig met die vrijheid."

Memphis deed dat verdienstelijk, kwam zelfs tot scoren, maar dat wil niet zeggen dat hij ook tegen PSV in de punt van de aanval speelt. Van Gaal liet weten dat Rooney en Martial fit genoeg zijn om te spelen.

Emotionele Shaw krijgt steun

Op de persconferenties van beide clubs ging het ook over Luke Shaw, een speler die er helemaal niet bij is. De verdediger van United brak in de heenwedstrijd tegen PSV op twee plaatsen zijn been na een harde tackle van Hector Moreno. Shaw wacht nog een lange revalidatie.

Supporters van PSV zullen woensdagavond hun steun uiten middels een spandoek. Maar de kans is groot dat Shaw niet in het stadion zit. Van Gaal heeft hem namelijk toestemming gegeven om thuis te blijven, omdat hij het emotioneel niet zou aankunnen om naar het duel met PSV te kijken.

Van Gaal: Memphis voelt zich vrij in de spits

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl