In meerdere delen van het land hebben klanten van KPN last van een storing.
NOS NieuwsAangepast

Storing bij KPN: internet en telefoon doen het weer, tv nog niet

Door een grote storing bij KPN heeft een groot deel van de klanten vandaag zonder internet, telefonie en tv gezeten. Aan het eind van de middag meldde KPN dat de storing grotendeels verholpen is. Internet en telefonie werken weer volgens het bedrijf; er zouden alleen nog problemen zijn met interactieve tv.

Eerder op de dag lag ook een deel van het betalingsverkeer van banken plat als gevolg van de storing bij KPN.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. Ook hoe groot de storing was, is nog niet duidelijk. Wel lijken vooral veel klanten in de Randstad en in het midden van het land getroffen te zijn.

Ook onder meer bij ABN Amro lag de website eruit en konden er geen betalingen worden uitgevoerd. Volgens de bank komt dat door de storing bij KPN. Ook andere banken hebben er last van gehad.

Belastingdienst

Ook de Belastingdienst kampte met een storing. Dat had overigens niets te maken met de problemen bij KPN.

Door de storing kon de dienst allerlei toeslagen vandaag niet uitkeren. Halverwege de middag zijn die betalingen wel op gang gekomen. De dienst betaalt deze keer alle toeslagen apart uit. Dus als iemand recht heeft op twee toeslagen, krijgt diegene twee bedragen apart overgemaakt. Normaal wordt dat samen als één bedrag uitgekeerd.

Volgende maand zal dat wel weer zo zijn, zegt de Belastingdienst toe. Zo'n 7 miljoen Nederlanders ontvangen de 20ste van iedere maand een voorlopige toeslag op de rekening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl