Stan Wawrinka juicht na zijn zege op David Ferrer
NOS Sport

Wawrinka blijft in de race voor halve finales

Stan Wawrinka blijft in de race voor een ticket in de halve finales van de World Tour Finals. De Zwitser won ondanks een matige start met 7-5, 6-2 van de Spanjaard David Ferrer.

Wawrinka had in zijn eerste groepsduel met Rafael Nadal geen goede indruk achtergelaten en ook tegen Ferrer begon hij matig. De Zwitser grossierde in onnodige fouten en maakte een ongeïnspireerde indruk.

Dubbele fout op setpoint

De gedreven Ferrer pakte een break en kreeg op 5-3 zelfs een setpunt. Dat verknalde hij met een dubbele fout en direct kantelde de partij. Wawrinka brak terug en plotseling was hij wel in staat zijn klasse te tonen.

Wawrinka na matige start te sterk voor Ferrer

In de tweede set speelde hij bij vlagen zeer goed en gaf hij Ferrer geen kans. Vrijdag treft Wawrinka Andy Murray. De winnaar van die ontmoeting gaat naar de halve finales.

Groepswinst Nadal

Door de zege van Wawrinka is Rafael Nadal zeker van de groepswinst. De Spanjaard was eerder op de dag in twee sets te sterk voor Andy Murray. Wawrinka en Murray spelen vrijdagavond in een rechtstreeks duel om de overige plek in de halve eindstrijd.

Stand groep B

Spelerpunten
1. Rafael Nadal *2-4 (4-0)
2. Andy Murray2-2 (2-2)
3. Stan Wawrinka2-2 (2-2)
4. David Ferrer2-0 (0-4)
nummers 1 en 2 naar halve finales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl