Nathan Aké in het shirt van Watford
NOS Voetbal

Nathan Aké, minutenvreter bij Watford FC

'Speelminuten maken', fit raken en sterker worden. Met die instelling verkaste Nathan Aké deze zomer op huurbasis van Chelsea naar Watford FC. In de opzet slaagt de 20-jarige verdediger voorlopig alleraardigst. In de laatste vijf competitiewedstrijden in de Premier League maakte Aké de negentig minuten vol.

Andy Carroll van West Ham United staat te treuzelen in zijn eigen zestienmetergebied. Aké ruikt bloed, snoept hem de bal af, geeft hem strak voor en vindt spits Odion Ighalo. Watford komt op 1-0 en Aké is "happy with my first assist", zoals de verdediger twee weken terug liet weten via zijn Twitter-account.

Telefoon uit Londen

"Het gaat steeds beter, al moet ik nog steeds veel leren. Ik heb nog nooit zoveel wedstrijden achter elkaar linksback gestaan als nu", vertelt Aké, die met Jong Oranje donderdagavond het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland winnend afsloot: 1-0.

In de C1 van Feyenoord speelde Aké samen met onder anderen Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius en Karim Rekik. Daarna hing Chelsea aan de telefoon. De geboren Hagenaar werd in Londen binnengehaald als een superbelofte, maar de speelminuten in het eerste elftal bleven schaars. Verhuren leek de beste optie. Het liefst een club uit de Premier League. Watford...waarom niet?

Nathan Aké (r) en Karim Rekik speelden samen in de jeugd van Feyenoord

Het liefst op '6'

"Ik heb er hard voor gewerkt om daar te mogen spelen. Nu is het zaak om bij elke wedstrijd en training goed mijn best te doen zodat ik daar mag blijven staan", zegt Aké, die bij zowel Watford als Jong Oranje als linksback wordt gebruikt. "Of dat mijn favoriete positie is? Uh....". Aké aarzelt, maar na aandringen: "Ik denk dat ik als verdedigende middenvelder het beste uit de voeten kan. Maar linksback speel ik ook graag."

Hoewel nog jong, is Aké een van de oudgedienden bij Jong Oranje. Tegen Wit-Rusland speelde Aké alweer zijn zeventiende interland. Ben je dan al rijp voor het Nederlands elftal? Aké: "Natuurlijk wil ik daar zo snel mogelijk voor spelen, maar ik wacht het rustig af. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik mijn wedstrijden bij Watford goed blijf spelen."

Nathan Aké bij Jong Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl