Een lid van de forensische politie gaat het huis in Wallenfels binnen
NOS NieuwsAangepast

Acht babylijkjes gevonden in woning in Beieren

In Wallenfels in Beieren zijn gisteren in een woning de stoffelijke resten gevonden van vermoedelijk zeven baby's, meldt de politie. Vandaag is nog een babylijkje gevonden. In het huis woonde een vrouw van 45 met haar man en kinderen. De politie is naar hen op zoek. Mogelijk is de vrouw de moeder van de dode baby's.

Een buurtbewoner had gistermiddag de politie gewaarschuwd. Aanvankelijk vonden de hulpdiensten twee lijkjes, later bleek dat de stoffelijke resten van acht baby's zijn aangetroffen.

Buurtbewoners zeggen dat in het huis een heel normaal gezin woonde. De man en de vrouw hadden kinderen uit een eerder huwelijk. Hij was actief in het verenigingsleven van Wallenfels.

Na vondst babylijkjes: 'Iedereen is verdrietig'

Vandaag nog wordt lijkschouwing verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Mogelijk wordt dan ook duidelijk hoelang de baby's al dood zijn. De uitslag van de obductie wordt op z'n vroegst begin volgende week bekend.

Het politieonderzoek heeft tot diep in de nacht geduurd. Een politiewoordvoerder noemde het eerder niet in het belang van de opsporing om alles wat de recherche nu weet, naar buiten te brengen.

Andere incidenten

In de Duitse pers werd meteen stilgestaan bij eerdere incidenten. Zo werden twee jaar geleden op een andere plek in Beieren twee babylijkjes gevonden bij bouwwerkzaamheden. De moeder bleek een vrouw te zijn die de kinderen in de jaren 80 had gekregen. De rechter sprak haar vrij: moord kon niet worden bewezen en doodslag was verjaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl