Onbegrip bij trainer Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer: uiteindelijk het maximale eruit gehaald

In de rust van de wedstrijd tegen Fenerbahçe vroeg Ajax-trainer Frank de Boer nog aan zijn spelers waar het aan lag. Hoe konden zij zo slordig zijn? Een duidelijk antwoord kreeg hij niet. In de tweede helft trad er vervolgens geen enkele verbetering op, met als gevolg dat het duel in 0-0 eindigde en overwintering in Europa uitermate lastig wordt voor Ajax.

"Als één speler onder zijn niveau speelt, kun je dat nog opvangen met een wissel", zei De Boer na afloop. "Maar als acht spelers onder de maat presteren, dan wordt het lastig om kansen te creëren."

Kenny Tete en Jaïro Riedewald druipen af

Het ondermaatse spel uitte zich vooral in het lijden van balverlies. De Boer: "Dat is het verhaal van de wedstrijd. Na twee seconden waren we de bal al weer kwijt en dat kost veel kracht. Het zegt genoeg dat Kenny Tete verreweg de beste man van het veld was. Dat wil je graag anders zien."

Het enige positieve aan het duel met de Turken is volgens de trainer dat Ajax niet verloren heeft. "Uiteindelijk hebben we het maximale eruit gehaald", oordeelde De Boer. Ook hij weet dat overwinteren in de Europa League heel lastig gaat worden, aangezien Ajax het lot nu niet meer in eigen hand heeft.

"En wij moeten zelf twee keer winnen. Dat is al een hele opgave", aldus de teleurgestelde trainer.

Verdediger Joël Veltman sloot zich aan bij de woorden van zijn oefenmeester. "Fenerbahçe stond goed en zette ons gelijk vast. Wij konden de vrije man niet vinden en dan wordt het moeilijk. Uiteindelijk moeten we blij zijn met een punt."

Veltman baalt na het doelpuntloze gelijke spel tegen de Turken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl