De elf spelers van FC Groningen voor de aftrap
    Sfeer in de Euroborg
    Vreugde bij Slovan Liberec na de goal
    Groninger Juninho Bacuna maakt ruzie

FC Groningen heeft thuis met 1-0 van Slovan Liberec verloren en is daardoor uitgeschakeld in de Europa League.

Groningen, gehavend door de afwezigheid van aanvoerder Rasmus Lindgren en clubtopscorer Mimoun Mahi (beiden geblesseerd), begon uitstekend aan de wedstrijd. Vooral dankzij de bedrijvige Jarchinio Antonio ontstonden er over rechts een paar kansen. Bij een van die kansen maaide Bryan Linssen over de bal heen, bij een andere schoot Lorenzo Burnet maar net naast.

Ook de Tsjechen lieten zich gelden in de alleraardigste eerste helft. Zo belandde de bal na matig uitverdedigen van Johan Kappelhof voor de voeten van Marek Bakos, die te slap inschoot, zodat doelman Sergio Padt met zijn benen de 1-0 kon voorkomen.

En David Pavelka schoot rakelings naast. Kort voor rust raakte zowel Albert Rusnak als Linssen de bal niet goed in kansrijke positie.

Koubek met de vingertoppen

Een klein kwartier na rust was eerst Linssen met een kopbal en daarna Larsen met een schot uit de draai dicht bij de 1-0, maar de vingertoppen van doelman Tomas Koubek deden hun werk. Koubek had even later ook nog de mazzel dat Linssen van dichtbij zijn voet raakte.

Groningen-spits Danny Hoesen met Ondrej Svejdik van Slovan Liberec

De Tsjechen werden gaandeweg de tweede helft gevaarlijker en tien minuten voor tijd velde Zdenek Folprecht het vonnis over de Groningers. Hij werd niet verdedigd bij een hoekschop, kon geheel vrij inkoppen en zag zijn inzet via de paal en de rug van doelman Padt in het doel belanden.

Een Gronings slotoffensief leverde nog een flinke kans op, voor Linssen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Marseille wint

De andere wedstrijd in de poule ging tussen Olympique Marseille en Sporting Braga. In eigen huis wonnen de Fransen, met Karim Rekik in de basis, met 1-0 van de Portugezen. Volop strijd om de bovenste twee plaatsen dus, maar voor Groningen zit het Europese avontuur er over twee wedstrijden op.