Li Jiao
NOS Sport

Li Jiao verrast bij wereldbeker

Tafeltennisster Li Jiao heeft bij het toernooi om de wereldbeker in het Japanse Sendai verrassend de halve finales gehaald. De nummer 27 van de wereld komt daarin zondag uit tegen Kasumi Ishikawa uit Japan.

Li Jiao had zich via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi gevochten en was daarin achtereenvolgens te sterk voor de nummer dertien en de nummer drie van de wereld. De Zuid-Koreaanse Yang Ha-eun boog met 1-4 en de Chinese Zhu Yuling met 2-4.

Primeur Li Jiao

Nooit eerder wist Li Jiao op een groot internationaal toernooi een Chinese speelster te verslaan, maar op het toernooi met de beste twintig speelsters van de wereld lukte dat dus wel.

"Zij had problemen met mijn service en als dat het geval is weet je dat een goede kans maakt", aldus Li Jiao. "Ik kon ook goed pareren met mijn backhand en de hoeken zoeken als zij in de aanval was, ook al speelde ze met veel topspin. Ik stond in de zesde game met 10-7 achter en nam toen risico's, maar het pakte goed uit. Ik sta voor het eerst in de halve finales van de wereldbeker!''

Li Jie verliest

Li Jie was op basis van haar ranking rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten, maar de mondiale nummer veertien verloor direct met 0-4 van Hu Melek, die 21ste staat op de wereldranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl