Giovanni van Bronckhorst is hoopvol voor het duel met Ajax
NOS Voetbal

Van Bronckhorst: Klassieker mooiste wedstrijd voor mij

Het is een finalewaardig affiche in de derde ronde van de KNVB-beker: Feyenoord-Ajax. De Klassieker zorgt bijna altijd voor spektakel en ook de eerste editie van dit seizoen belooft een spannende te worden.

Beide ploegen zijn sterk begonnen aan de competitie en voeren samen de ranglijst aan. Het duel in De Kuip is dan ook een goede graadmeter voor beide ploegen om te kijken wie er op dit moment bovenuit steekt.

De voetballoopbaan van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst bracht hem langs grote clubs als Glasgow Rangers, FC Barcelona en Arsenal. Derby's en tumultueuze wedstrijden zijn hem dus niet vreemd.

Toch blijft het duel met Ajax voor hem de belangrijkste wedstrijd, zo liet hij weten op de persconferentie van dinsdag.

"Ik heb vele wedstrijden gespeeld in mijn carrière, heel veel mooie wedstrijden. Maar deze is wel de mooiste voor mij. Natuurlijk heb ik Barça-Real gespeeld, Rangers-Celtic, Arsenal-Tottenham. Fantastische wedstrijden, maar voor mij is er maar één Klassieker en dat is de wedstrijd van morgen."

Van Bronckhorst: Klassieker mooiste wedstrijd voor mij

"Winst is herinnering voor het leven"

Dirk Kuijt, topscorer van de eredivisie met tien treffers, sluit zich bij de woorden van Van Bronckhorst aan.

"Ik vind dit gewoon de mooiste wedstrijden. Hier zit zoveel emotie in, mensen willen zo graag zo'n duel winnen. Als je voor het Legioen die wedstrijd kan winnen, dan is dat een herinnering voor het leven."

Kansen op die winst tegen de recordkampioen uit Amsterdam ziet Kuijt zeker.

"Ik denk dat wij een elftal hebben waarmee wij tegen elke ploeg een kans hebben. Natuurlijk is Ajax een goede ploeg. Ik heb ze tegen Vitesse gezien, wat ook geen misselijke ploeg is, en tegen Fenerbahçe. Ajax is een ploeg om rekening mee te houden, maar ik denk zeker dat wij een kans hebben morgen."

Van Bronckhorst en Kuijt over bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax

Ook Van Bronckhorst verwacht dat zijn ploeg klaar is voor de bekerkraker en een goede kans maakt om de volgende ronde te bereiken. Na de 3-1 nederlaag tegen PSV op 30 augustus ging volgens hem bij Feyenoord de knop om en dat moet zich morgen uitbetalen.

"Na de wedstrijd tegen PSV zijn we steeds beter gaan voetballen, het team is wat hechter geworden en naar elkaar toegegroeid. Dat duel is voor ons wel een les geweest hoe wij die wedstrijden in moeten gaan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat wij nu verder zijn dan toen tegen PSV."

"Zijn nu verder dan in wedstrijd tegen PSV"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl