NOS Voetbal

Dijkhuizen nieuwe trainer NAC Breda

Dijkhuizen: sommigen raden me NAC ook af

NAC Breda heeft Marinus Dijkhuizen aangesteld als nieuwe trainer. De maandagochtend gepresenteerde oud-prof is de opvolger van Robert Maaskant, die begin deze maand aan de kant werd gezet. Hij tekende een contract tot half 2017.

De 43-jarige Dijkhuizen, die voetbalde bij onder andere Excelsior, SC Cambuur, FC Utrecht en Top Oss, maakte in januari 2014 als trainer zijn entree in het betaald voetbal. Hij loodste Excelsior in de eerste divisie van de zevende naar de derde plaats, waarna de Rotterdamse club via de nacompetitie naar de eredivisie promoveerde.

Onder zijn leiding wist Excelsior zich met fris voetbal te handhaven op het hoogste niveau. Dat was ook Brentford, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland, opgevallen. De ambitieuze club trok Dijkhuizen aan, maar aan het huwelijk kwam in september na acht wedstrijden al een einde wegens de teleurstellende resultaten in de Championship.

"Bijna Engels"

Bij NAC staat Dijkhuizen voor de opgave de club, die vorig seizoen uit de eredivisie degradeerde, zo snel mogelijk weer hogerop te helpen. Na een zwakke seizoensstart staat NAC na elf wedstrijden op de zesde plaats in de Jupiler League op vier punten van koploper Volendam dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

"NAC heeft in de afgelopen periode een zeer goede indruk op mij achtergelaten", reageert Dijkhuizen op de website van de Brabantse club. "Ze hebben alle topfaciliteiten om succesvol te zijn. Ik werk er graag aan mee om NAC een promotie te bezorgen. Een club met deze fanatieke supporters voelt bijna Engels aan en hoort in de eredivisie thuis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl