Tim Visser (r)
NOS Sport

Tim Visser speelt niet in kwartfinale WK rugby

Ook tegen Australië is er geen plaats in de selectie van Schotland voor Tim Visser. De Schotse bondscoach Vern Cotter houdt vooral vast aan het team dat Samoa vorige week wist te verslaan.

Cotter neemt slechts vier nieuwe namen op ten opzichte van die partij, waarvan ook nog eens twee noodgedwongen wegens een schorsing.

WK rugby gaat beslissende fase in

Uitgespeeld

De knock-outfase is begonnen en Australië is daarbij geen makkelijke tegenstander. De kans dat de rol van Tim Visser rol is uitgespeeld op dit WK, is dus aanzienlijk. De 'rugby-Schot' baalt er dan ook van dat hij niet in de selectie is opgenomen. "Ik dacht dat ik genoeg had gedaan in de laatste paar wedstrijden om deze week opgesteld te worden.|

Tegen de Verenigde Staten maakte hij met een try zijn WK-debuut en ook tegen Zuid-Afrika stond de Nederlander in de basis. "Er zijn genoeg andere goede wingers op mijn positie in het team, de coaches gaan blijkbaar vooral voor het team dat van Samoa won."

Ierland heeft Sexton terug

Ierland, dat in de kwartfinales tegen Argentinië aan moet treden, heeft wel goed nieuws op het personele vlak. Jonathan Sexton, de beste speler van de Ieren is weer fit.

De fly-half was in de laatste groepswedstrijd het doelwit voor de Fransen. Zij hadden vooraf aangekondigd hem uit te willen schakelen. En dat lukte voor één wedstrijd.

Coach Joe Schmidt, gaf de Ierse superster tot vrijdagmiddag om fit te worden voor de kwartfinale tegen Argentinië. Hij start in de basis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl