Robin van Persie in het shirt van Fenerbahce
NOS Voetbal

Barcelona in gesprek met Van Persie

Barcelona stelt serieuze pogingen in het werk om Robin van Persie los te weken bij zijn Turkse club Fenerbahçe. De Catalanen willen de Rotterdammer in de winterstop overnemen.

Van Persie (32) verruilde afgelopen zomer Manchester United voor Fenerbahçe. De topscorer van Oranje ondertekende een contract voor drie jaar bij de Turkse club. Hij heeft zijn draai echter nog niet gevonden bij zijn nieuwe werkgever. Vooral door een slechte relatie met trainer Vitor Pereira kan Van Persie nog geen hoofdrol afdwingen bij Fenerbahçe.

Profiel

Afgelopen dinsdag zat Robert Fernández, technisch directeur van FC Barcelona, in de Amsterdam Arena op de tribune bij de interland Nederland-Tsjechië. Na afloop sprak hij met zaakwaarnemers van de aanvaller om te peilen of er ook bij hem interesse is om naar de Spaanse kampioen te verkassen. De topscorer aller tijden van Oranje zou als stand-in moeten dienen voor de wereldsterren Messi-Neymar-Suarez. Barcelona merkt dat er behoefte is aan zo'n speler nu Lionel Messi langere tijd geblesseerd aan de kant zit.

Het is niet voor het eerst dat de club voor zo'n oplossing kiest. In 2004 werd dertiger Henrik Larsson overgenomen van Celtic. Hij maakte in twee seizoenen diverse belangrijke doelpunten. Ook de Franse spits Thierry Henry verkaste op latere leeftijd naar de Catalaanse hoofdstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl