Aerosmith-zanger Steven Tyler tijdens een basketbalwedstrijd in Los Angeles
NOS Nieuws

Aerosmith: Trump moet van onze muziek afblijven

De voorman van de Amerikaanse rockband Aerosmith, Steven Tyler, is boos op Donald Trump. Hij heeft de Republikeinse presidentskandidaat gevraagd om te stoppen met het gebruik van het nummer Dream On.

Tyler overweegt juridische stappen te nemen tegen Trump, als die het nummer blijft draaien tijdens zijn campagne. De muzikant liet een brief opstellen door zijn advocaat. Daarin staat dat het gebruik van het nummer onterecht de indruk wekt dat Steven Tyler de presidentskandidaat steunt.

De vermaning van Tyler zou weleens hard kunnen aankomen bij Trump. De miljardair staat bekend als een groot fan van Aerosmith. "Het wordt niet beter dan dit", schreef hij vorig jaar op Twitter, nadat hij een concert van de rockband had bezocht.

Het is de tweede keer dat de Aerosmith-voorman Trump op de vingers tikt vanwege zijn muziekkeuze. In augustus waarschuwde hij de zakenman al eens nadat deze Dream On had gedraaid op een evenement in Alabama.

Stop met het gebruik van onze muziek of mijn stem voor jullie debiele campagne.

Michael Stipe, zanger van R.E.M

Overigens is Tyler niet de enige muzikant met wie de presidentskandidaat het aan de stok heeft. In juni liet zanger Neil Young weten dat Trump niet het recht had om een van zijn nummers te gebruiken. De zakenman had de start van zijn campagne kracht bijgezet met Rockin' in the Free World, een nummer dat juist was bedoeld als kritiek op de Republikeinse partij.

Ook de bandleden van R.E.M zijn kwaad omdat Trump hun muziek gebruikte. Hij had een stukje van het nummer It's The End Of The World gedraaid bij een politiek evenement. R.E.M-zanger Michael Stipe verwoordde zijn onvrede op Twitter. "Stop met het gebruik van onze muziek of mijn stem voor jullie debiele campagne."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl