Alexis Sánchez

Arsenal na een half uur klaar met Manchester United

In de Premier League heeft Arsenal thuis met 3-0 gewonnen van Manchester United. De Londenaren walsten in het eerste half uur over de formatie van Louis van Gaal heen.

Alexis Sánchez maakte achter zijn standbeen langs 1-0 in de zesde minuut, Mesut Özil liet een minuut later na een mooie aanval de 2-0 noteren en met een knal in de kruising zorgde Sánchez in de negentiende minuut al voor 3-0.

Wissel Depay

United herpakte zich na rust wel, kreeg meer balbezit, maar wist er geen echte wedstrijd meer van te maken. Coach Louis van Gaal liet Daley Blind de hele wedstrijd op het veld staan, terwijl Memphis Depay na de eerste helft in de kleedkamer achterbleef.

Door de zege heeft Arsenal United op de ranglijst achterhaald. De ploegen staan gedeeld tweede met zestien punten uit acht duels. Koploper Manchester City, dat Newcastle United zaterdag met 6-1 versloeg, heeft achttien punten.

Van Gaal: zo mogen we niet verliezen

Merseyside-derby

De burenruzie tussen Everton en Liverpool eindigde in 1-1. Danny Ings maakte in de 41ste minuut de openingstreffer voor Liverpool op Goodison Park, de thuishaven van Everton. Romelu Lukaku zette in de blessuretijd van de eerste helft al de 1-1 op het scorebord.