Lil' Kleine niet vervolgd voor 'middelvingergate'

  • ANP
    Lil' Kleine
  • ANP
    Lil' Kleine bracht na het incident een bezoek aan de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes

Lil' Kleine wordt niet vervolgd voor 'middelvingergate'. De rapper riep eind augustus tijdens een optreden op het festival Hilversum On Air het publiek op de middelvinger op te steken naar agenten. De rapper werd gearresteerd voor opruiing en moest mee naar het bureau.

Volgens het Openbaar Ministerie zette de rapper het publiek aan tot belediging en waren zijn uitlatingen "bijzonder ongepast", juist omdat de politie aanwezig was voor de veiligheid. Lil' Kleine zei volgens het OM dat hij de politie niet had zien staan en anders de oproep niet had gedaan.

Meisjes willen politiebureau bestormen voor Lil' Kleine

Het OM vindt dat bewezen is dat Lil' Kleine het publiek ophitste, maar vindt een gesprek met de rapper "gezien de opstelling van de verdachte" voldoende. De rapper zou hebben toegegeven dat hij de politie heeft beledigd.

In het gesprek is volgens het OM duidelijk gemaakt dat Lil' Kleine "als jeugdidool een voorbeeldfiguur is geworden, wat een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt". Het management van Lil' Kleine was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel artikel: