NOS Wielrennen

'John heeft zich voor mij uit elkaar getrokken'

Bij het passeren van de streep balde hij even zijn vuist. Tom Dumoulin zag tevreden dat John Degenkolb de afsluitende etappe in Madrid naar zich toetrok. Daarmee spoelde zijn Duitse teamgenoot een beetje de kater van een dag eerder weg, toen Dumoulin in de laatste bergrit de eindzege en een podiumplaats in de Vuelta verspeelde.

"Een heel mooi moment. John heeft zich de afgelopen weken helemaal uit elkaar getrokken voor mij. Dit heeft hij verdiend, dit hebben wij verdiend", zei de Limburger, die op de voorlaatste dag in de bergen zijn leiderstrui moest afstaan en uiteindelijk als zesde in de Vuelta eindigde.

Tom Dumoulin feliciteert een ploeggenoot na de zege van John Degenkolb

Zaterdag zwarte dag

Op de slotdag speelde Giant-Alpecin de kaart van sprinter Degenkolb uit. De ploeg hield de Duitser in de voorste linie van het peloton. Degenkolb maakte het voorwerk uitstekend af. "Zaterdag was een zwarte dag voor ons. De teleurstelling was bij ons erg groot, maar dat is sport. We zijn allemaal heel erg trots op Tom"', zei de winnende sprinter.

Dumoulin deed zondag wat hij kon. Een dag na de enorme deceptie was hij blij nog iets voor zijn teamgenoot te kunnen doen. "Hij is de kopman in bijna al zijn koersen, maar heeft de afgelopen weken heel hard voor mij gewerkt. Ik denk dat we over een paar dagen kunnen terugkijken op een heel succesvolle Vuelta"', meende de tweevoudig etappewinnaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl