Vluchtelingen stappen vanmorgen op de trein op het westelijke station van Wenen
NOS Nieuws

Nieuwe trein met vluchtelingen op weg naar München

Vanuit Wenen is vanmorgen een trein naar München vertrokken met zo'n 700 vluchtelingen aan boord. De migranten kwamen gisteren met treinen en bussen vanuit Hongarije aan in Wenen en hebben de nacht op het treinstation doorgebracht, samen met 800 anderen.

In de loop van vandaag worden in Wenen nog eens duizenden vluchtelingen verwacht die eerder Hongarije hebben verlaten. De Oostenrijkse spoorwegen gaan ervan uit dat ze gedurende de dag zo'n 5000 vluchtelingen per trein naar Duitsland zullen brengen.

Vluchtelingen bij de Oostenrijkse grens

Eenmalig

Gisteren arriveerden zeker 8000 vluchtelingen, voornamelijk Syriërs, per trein in München. Van daaruit werden ze naar Berlijn, Hamburg, Dresden en andere Duitse steden gebracht.

De instroom volgde op afspraken tussen bondskanselier Merkel, haar Oostenrijkse collega Faymann en de Hongaarse president Orban om de groeiende stroom vluchtelingen in Hongarije eenmalig door te laten.

In de grensplaats Nickelsdorf zijn afgelopen nacht nog eens duizend vluchtelingen uit Hongarije aangekomen. Onder hen waren veel zieke kinderen die door het Rode Kruis zijn behandeld. De meest voorkomende klachten waren diarree, overgeven en uitdrogingsverschijnselen.

De Hongaarse president Orban liet gisteren weten dat er vanaf vandaag geen vervoer meer geregeld wordt voor de vluchtelingen. Volgens Hongaarse media zouden er ook geen vluchtelingen meer doorgelaten worden naar Oostenrijk.

'Eindelijk zijn we veilig'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl