Kathalijne de Kruif
NOS Nieuws

OM vervolgt VVD'ers De Kruif en Ploeg

Het Openbaar Ministerie vervolgt VVD'er Kathalijne de Kruif voor schending van het ambtsgeheim. Als lid van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht zou ze informatie hebben doorgespeeld.

VVD'er Piet Ploeg, oud-wethouder van Stichtse Vecht, wordt eveneens vervolgd. Hij wordt verdacht van schending van de geheimhoudingsplicht. Ploeg was voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17. In maart legde hij zijn functie neer vanwege de verdenkingen tegen hem.

De Kruif zou de informatie hebben doorgegeven aan Ploeg, met als doel om een derde VVD'er, Rob Bats, benoemd te krijgen als burgemeester van Stichtse Vecht. De zaak tegen Bats is geseponeerd, laat het OM weten.

Nog een zaak

Tegen De Kruif loopt nog een andere zaak. Ze wordt verdacht van hennepteelt, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. In maart nam ze ontslag als gemeenteraadslid in Stichtse Vecht.

De kwestie rond de burgemeestersbenoeming in Stichtse Vecht kwam aan het licht doordat justitie telefoontaps had geplaatst om De Kruif af te luisteren. De nieuwe burgemeester werd uiteindelijk PvdA'er Marc Witteman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl