Kevin De Bruyne in het shirt van VfL Wolfsburg
NOS Voetbal

'De Bruyne voor 75 miljoen naar Manchester City'

Volgens het Duitse voetbalblad Der Kicker vertrekt Kevin De Bruyne van VfL Wolfsburg naar Manchester City. De transfersom zou liggen op zo'n 75 miljoen euro en de middenvelder wordt naar verluidt morgen al gepresenteerd.

Opmerkelijk, want een week geleden liet hij nog weten bij de Duitse club te blijven. "Ik speel in ieder geval dit seizoen nog bij VfL Wolfsburg", verkondigde de Belgische middenvelder toen op een voetbalgala in Hamburg.

Gewild

De 24-jarige Belg is al de gehele zomer een gewild transferobject. Niet vreemd, want hij werd vorig seizoen verkozen tot de beste speler van de Duitse Bundesliga. Met 21 assists en 10 goals was hij van grote waarde voor Wolfsburg, dat knap tweede werd achter kampioen Bayern München.

Die waarde wordt nu dus door City op 75 miljoen geschat. Dat is drie keer het bedrag dat Wolfsburg aan Chelsea betaalde in de winter van 2014. Eerder speelde de Belgisch international voor Werder Bremen (huur) en KRC Genk, waar hij ook zijn opleiding genoot.

Bij City komt De Bruyne zijn landgenoten Vincent Kompany en Jason Denayer tegen.

Recordtransfer

Met de transfer wordt De Bruyne de duurste aankoop ooit van City. Dat 'record' is nu nog in handen van Raheem Sterling. Hij verliet deze zomer Liverpool voor Manchester en kostte zo'n 68 miljoen euro.

Als vervanger van De Bruyne bij Wolfsburg wordt nadrukkelijk de naam genoemd van Hakim Ziyech van FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl