Shohei Ono verovert voor de tweede keer wereldtitel
NOS Sport

Ono wint Japanse titanenstrijd op WK judo

Shohei Ono heeft voor de tweede keer goud gepakt bij de WK judo in de klasse tot 73 kilogram. De Japanse winnaar van 2013 zegevierde in een vooraf hoog aangeslagen finale van zijn landgenoot en titelhouder Riki Nakaya.

Na negentig seconden zat Ono op rozen in Astana na een fraaie worp (waza-ari) en een straf voor Nakaya, die in 2014 en 2011 wereldkampioen werd. De mondiale nummer tien ontsnapte in de slotfase nog aan een armklem van Nakaya, de nummer vier van de wereld.

Fraaie halve finale

Ono maakte in de halve finales indruk door het Zuid-Koreaanse talent An Changrim, die Dex Elmont uitschakelde, in een spectaculaire partij op ippon te verslaan.

Het resultaat bezorgt de Japanse judobond in ieder geval hoofdbrekens. Wie mag Japan volgend jaar vertegenwoordigen op de Spelen van Rio? Ono lijkt met zijn titel in ieder geval in het voordeel.

Wel brons voor talent An

De ene bronzen medaille was voor An, die de Mongoliër Odbayar Ganbaatar een straf te veel zag maken. De andere bronzen plak was voor Mongoliër Nyam-Ochir Sainjargal. Hij won met een yuko van de Noord-Koreaan Hyon Hong-Kuk.

Ono beste in Japanse titanenstrijd in klasse tot 73 kg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl