NOS Wielrennen

Etappezege Valverde in Vuelta

Etappezege Valverde in Vuelta

Alejandro Valverde heeft in de Vuelta de vierde etappe op zijn naam gebracht. De Spanjaard won in de rit van Estepona naar Vejer de la Frontera de sprint van het uitgedunde peloton, voor de Slowaak Peter Sagan en de Spanjaard Daniel Moreno.

De etappe kende geen gecategoriseerde cols, maar wel een venijnig klimmetje op vier kilometer van de meet. Nadat Tosh van der Sanden, Pello Bilbao, Samuel Sánchez en Nicolas Roche daar vergeefs aangevallen hadden, maakte Valverde zijn faam als 'puncher' weer eens waar.

Voor Valverde, die dit jaar onder meer de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik won en derde werd in de Tour, was het zijn negende ritzege in de Vuelta.

Lindeman weer in vroege kopgroep

Voordat de strijd ontbrandde in de finale, kregen zes vluchters de ruimte en net als in de vorige twee ritten was een Nederlander een van de koplopers.

Bert-Jan Lindeman (Lotto-Jumbo), die ook zondag tot de avonturiers behoorde, ging direct in de aanval, samen met de Kroaat Kristijan Durasek, de Belg Nikolas Maes, de Fransen Jimmy Engoulvent en Mickaël Delage en de Spanjaard Markel Irizar.

De zes hadden na een uur al meer dan dertien minuten voorsprong, maar daarmee was het maximum bereikt.Op 26 kilometer van de finish bleven Irizar en Engoulvent als laatste vluchters over, maar met nog elf kilometer te gaan moesten ook zij na een bijna 200 kilometer lange vlucht capituleren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl