Syrische migranten voor hun aankomst in Piraeus, vanochtend
NOS Nieuws

Slowakije wil alleen christelijke Syriërs

Slowakije wil de komende twee jaar alleen christelijke Syrische vluchtelingen toelaten tot het land. Moslims uit Syrië zijn niet welkom, heeft regeringswoordvoerder Ivan Netik tegen de BBC gezegd.

Netik gaf als toelichting dat in het overwegend katholieke Slowakije geen moskeeën staan. "Hoe kunnen moslims integreren als ze zich hier niet thuis voelen", vraagt hij zich af.

Het gaat niet om een discriminerende maatregel, vindt de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Bratislava. Volgens hem zullen islamitische Syriërs niet geaccepteerd worden in Slowakije en wil de regering onrust voorkomen.

Terroristen

De komst van islamitische Syriërs houdt voor Slowakije een veiligheidsrisico in, hebben premier Fico en minister van Binnenlandse Zaken Kalinak al eerder gezegd. Zij wezen erop dat onder die groep vluchtelingen ook terroristen kunnen zitten.

In Polen en de Baltische staten hebben politici ook al hun voorkeur voor christelijke migranten uitgesproken. Zij gaven ook als reden op dat christenen gemakkelijker zullen integreren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl