Een Oekraïense vrouw bekijkt de schade die beschietingen bij Marioepol hebben aangericht
NOS Nieuws

Doden bij nieuwe beschietingen in Oost-Oekraïne

Bij artilleriebeschietingen in het oosten van Oekraïne zijn de afgelopen nacht aan beide kanten van de bestandslijn doden gevallen.

De pro-Russische separatisten melden drie doden in Horlivka en twee in Donetsk. Of dit burgers of militairen zijn is niet bekendgemaakt. De Oekraïense regering zegt dat bij gevechten om Marioepol twee burgers en twee militairen zijn omgekomen.

Offensief

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov beschuldigt Oekraïne ervan de vredesonderhandelingen te ondermijnen. Volgens Lavrov bereidt Oekraïne mogelijk een nieuw offensief voor.

De Oekraïense president Porosjenko zegt dat de Russische president Poetin de spanning doet oplopen, door de Krim te bezoeken, het Oekraïense schiereiland dat Rusland vorig jaar annexeerde.

Waarnemers van de Organisatie voor Vrede en Veiligheid in Europa zijn het zicht kwijt op elf raketlanceerinstallaties die in overeenstemming met het akkoord van Minsk van het front waren weggehaald. De waarnemers kregen geen toegang tot rebellengebied, waar de installaties zich nu zouden bevinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl