De fans van Feyenoord zeggen niet bang te zijn voor excessen als er minder politie aanwezig is
NOS Voetbal

Feyenoord-fans zien plan KNVB wel zitten

Het plan van diverse gemeenten en de KNVB om te gaan experimenteren met minder politie-inzet bij voetbalwedstrijden wordt met groot enthousiasme ontvangen bij de Feyenoordsupporters.

"Wij zijn hier een groot voorstander van", zegt Ron Smit, voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord. "Wij weten zeker dat de fans, ook de fanatiekste, die verantwoordelijkheid aan kunnen."

Overleg met fans en burgemeesters

Eerder liet Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB, al weten hoe hij die plannen voor zich ziet. "We gaan hekken weghalen, er komen minder combiwedstrijden en we willen minder politie inzetten en intensiever met de supporters praten."

Ook dat laatste valt in goede aarde bij Smit. "Wij pleiten al langer voor deze zaken. Nu zijn we in goed overleg met Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. Zo hoort het ook, volgens mij."

"Natuurlijk zal er nooit helemaal zonder politie gevoetbald kunnen worden. Er zijn altijd agenten nodig om dingen te begeleiden, maar minder zichtbaar is zeker een optie", zegt Smit.

'Minder politie, meer in gesprek met supporters'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl