Alex Oxlade-Chamberlain beslist op fraaie wijze de strijd om het Community Shield tegen Chelsea in het voordeel van Arsenal

Arsenal klopt Chelsea in Community Shield

Arsenal heeft voor het tweede jaar op rij het Community Shield veroverd. De winnaar van de FA Cup klopte op Wembley Chelsea met 1-0 en werd zo voor de 14de keer winnaar van de seizoensouverture tussen de bekerwinnaar en de kampioen.

Halverwege de eerste helft kwam Arsenal, waar doelman Peter Cech zijn officiële debuut maakte, op voorsprong door Alex Oxlade-Chamberlain met een fraai schot in de verre hoek. Chelsea zorgde voor rust voor dreiging, maar grote kansen leverde dat niet op.

In de boeiende tweede helft was Chelsea dicht bij de gelijkmaker. Eden Hazard kreeg een grote kans, maar faalde. Ook Oscar en Kurt Zouma waren dicht bij een treffer. Arsenal bleef echter gevaarlijk in de counter, maar verzuimde via Aaron Ramsey en Olivier Giroud de wedstrijd op slot te gooien.