Jaydon Chavez-Silver

Geïrriteerde 911-medewerker drukt vrouw weg, jongen overlijdt

"Weet u wat mevrouw? Zoek het zelf maar uit."

Dat zei een medewerker van de Amerikaanse alarmcentrale, nadat een vrouw op 27 juni in paniek belde naar alarmnummer 911.

Even daarvoor was de 17-jarige Jaydon Chavez-Silver neergeschoten bij een feestje in Albuquerque. Diezelfde dag overlijdt hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het audiofragment van het gesprek is nu vrijgegeven. In de opname snauwt de beller naar de medewerker, omdat hij in haar ogen te vaak vraagt of de jongen nog ademt.

Het telefoongesprek

De vrouw aan de andere kant van de lijn vertelt de medewerker dat ze alles in het werk stelt om Jaydon in leven te houden. Hij vraagt of het slachtoffer nog ademt. "Nauwelijks", zegt de vrouw in paniek, terwijl ze tegen Jaydon blijft praten. "Blijf bij mij. Blijf bij me, oké? Goedzo Jaydon."

Wederom vraagt de medewerker of Jaydon nog ademt. Dat schiet de vrouw in het verkeerde keelgat. "Hij ademt nauwelijks. Hoe vaak moet ik dat verdomme nog zeggen?"

Hij ademt nauwelijks. Hoe vaak moet ik dat verdomme nog zeggen?

Beller tegen de alarmlijnmedewerker

De man aan de andere kant van de lijn is niet gediend van de scheldende vrouw. "Weet u wat mevrouw? Zoekt u het maar uit. Ik help u niet meer." Hij verbreekt de verbinding, maar er is nog wel te horen dat de beller roept: "Nee, hij gaat dood!"

De medewerker is na het incident op non-actief gesteld. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Hartverscheurend

De moeder van Jaydon begreep al eerder dat er veel te doen was om het belletje, maar had de audio-opname nog niet gehoord. Ze noemt het fragment 'hartverscheurend'.

De kogel die Jaydon uiteindelijk doodde werd afgevuurd van buiten het huis waar hij met vrienden was. Het is nog onbekend wie de schutter is. Jaydons moeder doet daarom een oproep. Ze loven een beloning uit van vierduizend dollar. "We willen nu vooral weten wie er verantwoordelijk is voor deze misdaad."

Deel artikel: