Politieactie op de Erasmusbrug
NOS Nieuws

Politiebonden dreigen met nieuwe acties

De politiebonden hebben besloten dat de cao-acties voorlopig doorgaan. Als minister Van der Steur (VVD) van Veiligheid en Justitie geen openingen biedt voor verdere onderhandelingen, roepen de bonden alle politiemedewerkers op met ingang van maandag 3 augustus alleen nog maar te reageren op meldingen voor noodhulp, zegt politiebond ACP.

Volgens de grootste politiebond begint deze actie met een dag per week en is het de bedoeling om die elke week te verlengen met een extra dag. Op meldingen waarbij de komst van de politie niet noodzakelijk is, zoals bij geluidsoverlast of aanrijdingen zonder letsel, wordt niet gereageerd.

Volgens politiebond ACP is dat de uitkomst van een overleg tussen de voorzitters van de politiebonden.

Politie komt met nieuwe acties

Kabinet

De bonden bespraken de voorlopige tussenstand van de ledenraadplegingen en informatierondes over de loonruimteovereenkomst die eerder deze maand is gesloten tussen het kabinet en de ambtenarencentrales. Vakcentrale FNV heeft die afspraken niet onderschreven.

De voorzitters van de bonden vinden de loonruimte onvoldoende voor de politie. Ze willen dat minister Van der Steur extra mogelijkheden biedt om verder te onderhandelen. Ze vinden aanvullende afspraken noodzakelijk voor de politiesector, bovenop de afspraken uit de loonruimteovereenkomst.

Zolang de minister daar geen gehoor aan geeft, zegt de ACP, gaan de politiebonden door met actievoeren en het voorbereiden van nieuwe acties. Volgens de ACP willen de bonden verder praten over onder meer de toelage voor onregelmatig werk, piketdiensten en reizen, loopbaanbeleid en vroegpensioen.

Brief

De bond kondigt aan dat minister Van der Steur volgende week een brief krijgt met de vraag hoeveel onderhandelingsruimte er nog is. Van het antwoord van de minister hangt af of er nieuwe acties komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl