Tony Martin komt over de streep met, naar later blijkt, een gebroken sleutelbeen
NOS Wielrennen

Geletruidrager Martin staakt de strijd

Geletruidrager Tony Martin stapt uit de Tour de France. De Duitser kwam in de zesde etappe ten val in de laatste kilometer en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij kon alleen met steun van ploeggenoten de finish nog bereiken. "Sleutelbeen gebroken. Wij zullen met de ploeg overleggen hoe we nu verder gaan", twitterde hij al kort na rit.

De Duitser wist al vrij snel dat het mis was: "Ik zat op de grond en dacht meteen, o jee, mijn linkersleutelbeen is gebroken." Ook ploegleider Patrick Lefevre sprak de vrees uit dat het om een sleutelbeenbreuk zou gaan.

Op het hellende stuk richting de finish in Le Havre ging Martin onderuit, nadat hij het achterwiel van de Fransman Bryan Coquard had aangetikt. De geletruidrager nam in zijn val drie man mee: Warren Barguil van Giant-Alpecin en de Tourfavorieten Vincenzo Nibali en Nairo Quintana. De Amerikaan Tejay van Garderen, derde in het klassement, kon de vallende renners niet ontwijken en viel daar bovenop.

Omdat de valpartij in de laatste drie kilometer van de etappe plaatsvond, verloor niemand van de klassementsrenners tijd.

Tony Martin reageert na zijn val

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl