Wout Poels, Sky-manager Dave Brailsford en Chris Froome
NOS Wielrennen

Froome: Poels haalt de koffie

In 2013 pakte hij de overwinning. Vorig jaar moest hij na een val afhaken voordat er een berg aan te pas was gekomen. Vanaf zaterdag gaat Chris Froome voor zijn tweede zege in de Tour de France. Een belangrijke pion voor de Britse kopman van Team Sky is Wout Poels.

“Hij haalt elke ochtend de koffie”, grapt Froome op de persconferentie in de Jaarbeurs. “Wout is een zeer belangrijke man in ons team. Ik bewonder met name de manier waarop hij dit seizoen is teruggekomen na een zware blessure.”

Alles is top bij Team Sky

Vorige maand won Froome de Dauphiné, waarbij Poels diende als zijn meesterknecht. Of dat in de Tour weer het geval is, wordt gaandeweg bepaald. “We zullen zien hoe het loopt. In de Dauphiné zou ik ook niet als laatste op kop rijden, maar het kwam zo uit. Misschien moet ik hier als eerste aan de bak”, zegt Poels. Wel is duidelijk dat we niet snel persoonlijk succes hoeven te verwachten van de Limburger. “Froome aan de zege helpen, daar draait het om. Maar je weet nooit hoe de wedstrijd loopt.”

Sterrenteam

Poels is zeer te spreken over zijn eerste jaar in het sterrenteam. “Alles is perfect geregeld. Ik hoef alleen maar te fietsen en te presteren. Dat is wat ik het liefste doe.” Hij noemt als voorbeeld dat de renners afgelopen woensdag met een privévliegtuig naar Zuid-Frankrijk vlogen om daar de ploegentijdrit te gaan verkennen. “Dan merk je wel dat echt alles kan.”

De komende drie weken moeten uitwijzen of alle investeringen een tweede zege voor Froome gaan opleveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl