Max Verstappen is razendsnel tijdens de eerste vrije training voor de GP van Engeland
NOS Sport

Verstappen snel op Silverstone

Op het circuit waar het vorig jaar allemaal voor hem begon in de autosport, heeft Max Verstappen vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de GP van Engeland indruk gemaakt.

De 17-jarige Formule 1-coureur van Toro Rosso liet zien dat het circuit van Silverstone hem wel ligt. Verstappen noteerde de derde trainingstijd (1.35,530).

Alleen de Mercedes-bolides van Nico Rosberg en wereldkampioen Lewis Hamilton waren sneller. In de slotfase van de training noteerde Rosberg de beste rondetijd: 1.34,274. Het verschil met teamgenoot Hamilton was miniem: 0,070 seconde.

Debuut vorig jaar

Op Silverstone kunnen de stuurmanscapaciteiten van een coureur het verschil maken en dat ligt Verstappen wel. Hij debuteerde vorig jaar in de autosport tijdens de Formule 3 op het Engelse circuit.

Dat de bolides van Toro Rosso er goed tot hun recht komen, bewees ook Carlos Sainz. De Spanjaard zette de vijfde rondetijd neer. Kimi Räikkönen (Ferrari) nestelde zich in de eerste training tussen de twee Toro Rosso-coureurs.

Verstappen deed het dit seizoen één keer beter tijdens de vrije training. Dat was tijdens de eerste vrije training in Monaco, toen hij de tweede tijd neerzette.

Vrijdagmiddag om 15.00 uur staat de tweede training op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl