NOS Sport

Marijne: we hadden India bij de strot

Bondscoach Sjoerd Marijne was logischerwijs dik tevreden na de 7-0 overwinning van Oranje op India. En dat de tegenstand op de Hockey World League in Brasschaat tot nu toe tegenvalt? Nee, daar is Marijne het niet mee eens.

"Ik ben erg tevreden over ons eigen spel. We hadden India bij de strot. We spelen heel sterk op dit ogenblik. Eigenlijk het hele toernooi al. Kijk vandaag naar Australië. Dat wint maar met 2-0 van Italië. Wij wonnen van Italië met 9-0. Dat zegt genoeg", aldus de bondscoach.

Oranje speelt nu in de halve finale in Brasschaat tegen Australië, de nummer twee van de wereld. Marijne: "We hebben er enorm veel zin in. Voor ons een test op het hoogste niveau. De vraag is: hoe hou je je dan?".

Olympisch goud

Marijne wil niet verder kijken dan de eerstvolgende wedstrijd. Dat het Nederlands team voor de buitenwacht de gedoodverfde winnaar voor olympisch goud is, daar kan hij niets mee. "We zijn bezig met een proces. Met de korte doelstelling. Dat is hier plaatsing voor Rio. Verder wil ik niet kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl