Jaap Buijs met Nick & Simon in 2014
NOS Nieuws

Volendam rouwt om Buijs die 'alles in goud veranderde'

Het overlijden van artiestenmanager Jaap Buijs is hard aangekomen in zijn woonplaats Volendam. Buijs was de man achter een aantal bekende artiesten, onder wie Jan Smit, George Baker, de 3J's en Nick & Simon. De artiesten reageren bedroefd op zijn dood.

"Vandaag is een zwarte dag geworden. Lieve Jaap, je taak zit erop. Bedankt voor alles. Rust zacht", schrijven de 3J's op Twitter.

Het duo Nick & Simon spreekt van het einde van een tijdperk en bedankt hem "voor alles en nog meer dan dat". Zanger Thomas Berge condoleert familie en nabestaanden met "het vreselijke verlies".

Ook buiten de artiestenkring reageren mensen verdrietig. "De man waarbij alles in goud veranderde is niet meer" en "Volendams meest gepassioneerde artiestenmanager is niet meer", klinkt het.

Palingsound

Volendam is een broedplaats voor veel Nederlandse artiesten. Zo komen ook BZN en The Cats uit Volendam. De muziek uit het dorp staat ook wel bekend onder de naam palingsound.

Een paar jaar geleden werd bij de manager kanker geconstateerd. Eerder deze maand maakte zijn zoon bekend dat zijn vader niet meer genezen kon worden. Hij werd 69 jaar.

Portret van artiestenmanager Jaap Buijs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl